I morgen tar Start imot Bodø/Glimt på Sør Arena og kampen kan være det nærmeste man kommer en seriefinale i årets sesong.

Med seier kan Bodø/Glimt virkelig feste grepet om førsteplassen og danne en 11 poengs luke ned til serietoeren. Vinner derimot Start ligger de kun 5 poeng bak Bodø/Glimt.

Dette blir ingen enkel oppgave. Forrige gang lagene møttes på Aspmyra i vår ble det et spennende oppgjør som endte 3-2 til Glimt. Det ligger an til å bli like spennende på Sør Arena i morgen.

– Vi forventer som vanlig en tøff match. Det er jo det suverene lederlaget i ligaen som kommer på besøk. Men vi er i god form selv og vi forventer at vi skal levere topp prestasjon og vi går for seier. Vi vet at det er et solid lag som kommer, men vi er godt forberedt og har brukt uka godt for å spisse formen inn mot kampen i morgen, sier Start-trener Steinar Pedersen til OddsModel.

 

Matchball

Start har kun tapt en hjemmekamp i år. På papiret ser dette ut til å bli Glimts vanskeligste bortekamp. Glimt har på sin side har ikke tapt på 11 kamper og holdt nullen de siste fem kampene. Poengfangsten har nærmest vært identisk for begge lag den siste tiden. De har begge tatt 13 av 15 mulige poeng de siste fem kampene. Glimt har imidlertid levert best resultater denne perioden og står med 14 mål og null baklengs de siste fem oppgjørene, mens Start har 11 mål og seks baklengsmål.

– Glimt har vist stabilitet gjennom hele sesongen. Vi hadde en dårlig periode i juni der vi ikke var på nivået vi ønsket. Det er her forskjellen ligger. Vi ser på oss selv som et like godt lag som Bodø/Glimt, sier Pedersen.

I løpet av de fire siste oppgjørene har Glimt vunnet samtlige mot Start. Vi må tilbake til mai 2015 for å finne sist gang Start tok poeng mot Glimt. Den gang var begge lagene i Eliteserien, og slik det ser ut på tabellen nå kan det bli en realitet igjen allerede neste år. Jesper Mathisen sa før helgas runde at om både Sandnes Ulf og Ranheim kom til å rote bort poeng ville kampen i morgen se ut som en liten matchball.

Og det var nøyaktig det som skjedde. Helgens resultater passet Start midt i blinken. Det var viktig for Start at Mjøndalen slo Ranheim og det hjelper i kampen om direkte opprykk at Sandnes Ulf spilte uavgjort mot Levanger.

– Vi leser selvsagt tabell og ser på de andre lagene vi også. Men for oss handler det om vår prestasjon og tilnærming til matchen. Vi er i bedring og har sett bedre og bedre ut gjennom sesongen og vi har mange spillere som er i god form. I denne kampen handler det om å vinne de avgjørende duellene og bruke mulighetene godt, sier Pedersen.

 

Ulike utfall

Vi har sett på de ulike utfallene av kampen og hva de vil bety for de to lagene som for tiden topper OBOS-ligaen. Taper Start mot Bodø/Glimt i morgen er det nærmest 100% sjanse for at Glimt også stikker av med tittelen og rykker direkte opp i Eliteserien. For Start vil et tap mot serielederen bety at de fortsatt har 73% sjanse for å klare topp 2, 0.3% sjanse for å vinne serien, 27% sjanse for å komme til playoff og dermed en totalt 77% sjanse for opprykk.

Skal det derimot bli uavgjort i morgen ser prosentene litt annerledes ut. Da vil Bodø/Glimt ha 98% sjanse for å vinne OBOS-ligaen mens Start vil ha en sjanse på 2.2%. Det er 80.5% sjanse for at Start klarer topp 2 og direkte opprykk.

Vinner Start i morgen har Steinar Pedersens sine gutter tatt et enormt steg mot opprykk. Da har de 91.3% sjanse for å rykke opp og 8.7% sjanse for å ta tittelen. Bodø/Glimt har selvsagt fortsatt gode prosenter på sin side uansett utfall. Taper de i morgen har de fortsatt en sjanse på 91% for å vinne serien, og de har 99.5% sjanse for opprykk.

– Vi er veldig optimistisk. Glimt er et godt lag som tar poeng mot de aller fleste. Vi har en god mulighet til å levere en kjempekamp, matche Glimt og vinne – det er fullt mulig. Det er ingen tvil om at vår posisjon i ligaen blir styrket med seier, avslutter Pedersen.

 

StartUavgjort Bodø/Glimt
46.7% 22.7%30.6%

 

De ulike utfallene, slik ser prosentene ut:

Om Start vinner:    
Lag Tittel Topp 2Playoff Opprykk
Bodø/Glimt 91%99.9%99.9%99.9%
Start 8.7%89.8%10.2%91.3%

 

Om det blir uavgjort:    
Lag Tittel Topp 2Playoff Opprykk
Bodø/Glimt 98%99.9%99.9%99.9%
Start 2.2%80.5%19.5%83.4%

 

Om Bodø/Glimt vinner:     
Lag Tittel Topp 2Playoff Opprykk
Bodø/Glimt 99.5%99.9%99.9%99.9%
Start 0.3%73%27%77%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *