Onsdag er det duket for toppoppgjør i Obos-ligaen når Bodø/Glimt tar imot de lyseblå fra Sandnes på Aspmyra.

Gutta fra Bodø/Glimt har gått seirende ut av de siste 5 kampene og ut ifra våre tall ligger det tilrette for at de kan notere seg for sin 6. seier på rad. Men denne gangen venter det bedre motstand og det vil kreve at Bjørkans mannskap er fokusert på arbeidsoppgavene.

Det er ikke mye tvil rundt hvem som vil stikke av med tittelen i årets sesong i OBOS-ligaen. Bodø/Glimt har vært suverene og har en solid luke ned til Start, som foreløpig ligger på 2. plass.

Når det er snakk om 2. plass i serien er det mer spennende. Det er få poeng som skiller de tre neste lagene på tabellen. Sandnes Ulf, sammen med Start og Ranheim, ligger på skuddhold for å kapre seg den siste plassen om direkte opprykk.

– Først og fremst så gleder vi oss veldig til å spille mot det beste laget i serien i år, det er ikke så vanlig at det er vi som reiser som «underdog». Det er helt klart at det er forventet at Bodø/Glimt rykker opp, men nå kommer det to tøffe kamper for dem og taper de begge er det plutselig mer åpent. Men de har vært dominerende i år og bør klare å sikre plassen. Vi kunne selvsagt tenkt oss at det skulle vært to plasser for direkte opprykk å kjempe om, men slik det er nå blir det knalltøft for oss og de to andre lagene som ligger like bak sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes til OddsModel.

 

Høyere toppnivå

Sandnes Ulf har vunnet de to siste kampene sine etter at de slo Tromsdalen 2-1 på bortebane og Florø 3-0 hjemme i Sandnes. Bodø/Glimt har vært sterke på hjemmebane denne sesongen og har scoret 16 mål på de siste fire hjemmekampene.

– Vi tapte 3-0 mot Sandnes Ulf tidligere i år, men vi kommer ikke til å gjøre mye annerledes i onsdagens kamp enn det vi gjør til vanlig. Vi har tatt store steg siden den gang og kommer vi oss opp mot vårt beste er det veldig god sjanse for 3 poeng. Det viktigste er at vi har fokuset på oss selv og klarer å få frem en god utgave av oss selv. Jeg er trygg på at vi har et høyere toppnivå enn Sandnes Ulf, sier Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan til OddsModel.

Sæternes ser ikke på det som en umulig oppgave å slå Bjørkans gutter.

– De har en egen stil og vi er klar overs styrkene deres. Jeg mener at de ikke har endret så mye i spillet sitt siden forrige gang vi møtte dem. Fordelen vår er at vi er bedre foran og de er svakere bak. Det blir en tøff kamp, men vi vet at vi kan vinne om vi leverer en kanonkamp, vi er ikke avhengig av at de har en dårlig dag, den tryggheten har vi. Men vi kan ikke komme med en middels kamp – det går ikke, understreker Sæternes.

 

Ubeseiret 

Sandnes Ulf er ubeseiret på de 7 siste kampene i serien. Bodø/Glimt har ikke blitt slått på de siste 10 kampene. Det er dermed to lag som for tiden er vanskelig å slå.

Sandnes Ulf ligger foreløpig på en fjerdeplass med 39 poeng, dette er hele 12 poeng bak den suverene serielederen. Før denne runden lå Start 10 poeng bak Bodø/Glimt, men ligger nå 7 poeng bak etter 3-1-seieren mot Jerv søndag. Ranheim befinner seg på 3. plass med 41 poeng.

Det er 97% sjanse for at Bodø/Glimt stikker av med tittelen, og 99% sjanse for at de rykker direkte opp til Eliteserien.

– Vi er så heldig at vi befinner oss i en posisjon som gjør at vi kan fokusere på oss selv og kan dermed jobbe med å ta et steg videre hele veien. Det er ingen tvil om at den neste opprykksplassen står mellom Start, Ranheim og Sandnes Ulf, men vi fokuserer som sagt på oss selv og vi må sørge for at vi tar jevnt med poeng, forteller Bjørkan.

Sandnes Ulf har 11% sjanse for å klare topp 2, det er en sjanse på 88% at de kommer seg til playoff. Ut ifra dette har vi regnet frem at det er 24% sjanse for at Sandnes Ulf blir promotert til Eliteserien i år.

 

Bodø/GlimtUavgjort Sandnes Ulf
75.4% 14.4%10.2%
Forventet mål 
Bodø/GlimtSandnes Ulf
2.780.96

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *