Vinneren i vår CL-konkurranse er kåret og OddsModel sin income model ble rett og slett knust. Det viser seg at penger og kjøpekraft ikke er det som avgjør alle fotballkamper. Heldigvis.

 

Gruppespillet i Champions League er over for denne gang. I forbindelse med at vi testet vår «income-modell» på lagene som var med i årets turnering lagde vi en konkurranse hvor dere kunne være med å tippe hvilke lag som kom på hvilke plasser i sin gruppe (Les hele saken her). Vår påstand i artikkelen var at lagene med mest penger også kom til å oppleve mest suksess.

 

For å underbygge dette, lot vi modellen plukke plassering av lagene basert på inntekten til klubben. Men våre tall klarte altså ikke å slå et klokt fotballhode denne gangen.

Ole Midtbø traff på imponerende mange av lagene og sikret seg dermed seieren i konkurransen og en Playstation 4. Mest imponerende var plasseringen hans av Shakhtar Donetsk på 2.plass i gruppe F. Ukrainerne sikret avansement på onsdag ved å bli det første laget som har beseiret Pep Guardiolas menn i årets sesong, 2-1 på hjemmebane. Dog skal det nevnes at engelskmennene stilte noe reservepreget ettersom de allerede var klare som gruppevinnere.

 

Er Manchester City ustoppelige? 

VI fikk ingen store sjokk i årets gruppespill, men det kan være verdt å nevne at Atlético Madrid med to finaler på de siste tre årene, røk ut i en ikke altfor sterk gruppe som ble vunnet av Roma foran Chelsea. I tillegg er Borussia Dortmund ferdigspilt for i år, mens sveitsiske Basel og Moi Elyounoussi tok seg overraskende videre i den siste kampen mot Benfica etter scoring fra den norske landslagspilleren.

Den klare tendensen er at avstanden fra de beste til de dårligste lagene virker å øke for hvert år. De beste lagene har tidvis lekt seg mot mindre meritterte motstandere og hostet opp stygge siffer i flere av kampene.

Derfor blir det nå spennende når vi får de første storoppgjørene allerede i åttendels-finalene.

OddsModel gratulerer Ole Midtbø med seieren og ønsker å takke alle som deltok. Det kommer flere konkurranser senere. Vi sender ut premier fortløpende til de som kom på de øverste plassene. De to som imponerte mest var:

 

1.Plass: Ole Midtbøe – 25 poeng

2.Plass: Vegard Sandberg – 24 poeng

 

OddsModel Income-model endte på 12 poeng

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *