Manchester City gjorde det igjen. Malte motstanderen i senk og snudde en ny kamp helt mot slutten da Raheem Sterling satte inn 2-1 mot Southampton på overtid. Vi har sett på hvor suverene de lyseblå ser ut til å bli resten av sesongen.

Pep Guardiola ser ut til å ha funnet den siste lille magiske ingrediensen i vinneroppskriften som gjør Manchester City anno 2017/18 til et maskineri, like veldrevet som bensinstasjonen Shell Espa på E6 i nærheten av Hamar.

På samme måte som du der kan velte deg i landets ferskeste boller med et smaksutvalg av de sjeldne, byr årets Manchester City-lag på herlig krydret angrepsfotball hentet fra øverste hylle.

Søndag møter de Southampton hjemme på Etihad og akkurat nå er det lite som tyder på at seiersrekken skal stoppe denne serierunden.

I midtuke-runden lot Guardiola nøkkelspillere som David Silva og Leroy Sanè hvile uten at kvaliteten på prestasjonen falt, og det kan virke som om spanjolen for øyeblikket rår over en perfekt vektet tropp med spillertyper og ferdigheter som komplementerer hverandre som vaniljeis og sjokoladesaus.

For ikke å snakke om hvordan enkeltspillere har hevet seg betraktelig siden fjoråret. Raheem Sterling må trolig ha fått i seg mengder med formkake før denne sesongen, og fremstår som lagets farligste angrepsvåpen med sin hurtighet og evne til å passere spillere.

Den belgiske maestroen Kevin De Bruyne. strør om seg med krempasninger til venstre og høyre, mens David Silva inntar rollen som servitør med sine «boksåpnere» på siste tredjedel.

Bakover på banen er Fabian Delph forvandlet fra en skadeutsatt sprø midtbanekjeks, til en av Premier Leagues aller beste venstrebacker. Her burde det trolig vært klemt inn en referanse til Delfia-kaken, men vi lar en av historiens mest ubrukelige bakverk ligge i fryseboksen litt til og fokuserer heller på det vi kan mest om, nemlig fotball og tall.

Vi har simulert Manchester Citys kommende kamper resten av denne sesongen, og her er våre rykende ferske tall.

LagUbeseiret i Premier LeagueHjemmeBorte
Manchester City6.7%39.9%14.5%

At et lag går ubeseiret gjennom en hel sesong i Premier League tilhører sjeldenhetene. Arsenal er et av få lag som har klart bragden da nektet å tape i hele 49 kamper på rad fra mai 2003 til okotober 2004.

Samme sesong satt london-laget også rekorden for fleste antall seiere på rad. Rekken med trepoengere stoppet på 14, etter at en svært kontroversiell straffesituasjon på Old Trafford nektet dem den femtende.

Med 12 seiere på rad er dette nå rekorden City jakter.

Hvem de møter om to runder? Manchester United på Old Trafford. Hvor lysten Jose Mourinho er på å ødelegge seiersrekken? Like lysten som kakemonsteret er på en boks pepperkaker når det nærmer seg jul.

En ting er i hvertfall helt sikkert. Klarer Manchester City å slå West Ham hjemme denne helgen kan de tangere Arsenals rekord mot  erkerivalen United 10. desember. Skulle det skje, er det bare å bestille suksessterte og legge champagnen på kjøl allerede før det hektiske juleprogrammet slår inn.

Lag1.PlassTopp 3 Topp 4
Manchester City94.7%99.8%100%
Manchester United3,4%72.3%86.9%
Chelsea 1.2%52.1%73.6%
Liverpool0.3%31.7%54.3
Tottenham0.2%22.3%44.1%
Arsenal 0.2%10.3%40.9%
Watford0%0.1 %0.3%

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *