På låven sitter nissen, men hva driver han egentlig med? Ser på Premier League såklart! Vi har smugtittet under treet og tatt en titt på den første av mange nydelige gaver vi kan vente oss fra den engelske toppdivisjonen denne julen. 

Julen er en tid full av tradisjoner hvor vi velter oss i ferie, familiehygge og god mat. Koselig? Ja. Kjedelig? Absolutt.

Derfor takker vi høyere makter(også kjent som fotballguden) for at vi får lov til å nyte ribba slik den er best i julestriden, nemlig med fotball til dessert.

For fotballnissen kommer innom enten du tror på han eller ei, og han har Premier League-sekken på ryggen. Nå ser det ut til at han har begynt å dele ut pakkene. Vi klarer ikke å vente mer, og må pakke opp første pakke. Arsenal-Liverpool på bitte-lille julaften? Akkurat det vi ønsket oss!

Mange på OddsModel-kontoret har dratt hjem på juleferie, men noen få ivrige tallknusere har sett på den første av i alt 40(!) kamper som skal spilles frem til 4.Januar.

På fredag møtes Arsenal og Liverpool i en klassisk topp fire duell på Emirates. Begge lag står med fem poeng på de tre siste kampene, klare til å få en flying start på et hektisk juleprogram. Vi har stilt inn vår modell og kan gi deg følgende tall og prosenter på kampen:

ArsenalUavgjort Liverpool
40.44%24.97%27.4%

Arsenal er knappe favoritter, i det som forventes å bli en svært jevn batalje. Umiddelbart vil man kanskje tenke at vi får en fartsfylt kamp mellom to lag som liker best å angripe. Allerede to dager før kampstart har det vært bevegelser i markedet som tilsier at man tror på en kamp der det blir scoret mye mål.

Vi forventer en kamp hvor det scores rett under tre mål. Ifølge vår modell er det også større sannsynlighet for at Arsenal er laget som bidrar med flest scoringer. Dette til tross for at Liverpools offensive angrepsrekke med Salah, Firminho, Coutinho og Manè alle er klare til kamp, og tidvis har levert gnistrende angrepsfotball den siste tiden. To offensivt anlagte lag som møtes, er ikke historisk sett alltid synonymt med mye mål.

ArsenalLiverpoolTotalt
Forventet antall mål1.491.362.85

Med seier til Klopp og co vil Liverpool være fire poeng foran Arsenal og sikre seg en liten luke ned til de andre lagene fra sin 4.plass. Blir poengene igjen på Emirates blir et allerede svært jevnt felt enda jevnere.

Vi har også tatt en titt på hvilket av lagene vi tror gjør det best totalt denne sesongen . Med vår simuleringsmodell får vi forventede resultater i de gjenværende kampene i sesongen, simulert 10.000 ganger. Dette viser følgende prosentsjanse for plassering ved sesongslutt:

 

 

Følg OddsModel på Twitter for oppdateringer og prosenter gjennom et hektisk juleprogram i Premier League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *