Kan noen ta igjen Start? Kan Levanger karre til seg en plass blant de seks beste? Vi har sett på avslutningen i OBOS-ligaen og gir deg våre prosenttall på plasseringer for de ulike lagene tre runder før slutt.

Bodø/Glimt er klar for eliteserien etter en suveren sesong på nest øverste nivå. På plassene bak er det fortsatt 9 poeng å spille for.

Med andre ord, mer enn nok poeng for Sandnes/Ulf eller formsterke Mjøndalen til å hente inn Start og mer enn nok poeng for Levanger til å stjele en opprykksplass helt på tampen. Men det begynner å haste for lagene som jakter bak.

Lag2. Plass3. Plass4. Plass5. Plass6. Plass3-6 Plass
Start93.3 %6.%0.6%0.0%0.0%6.6%
Sandnes/Ulf5.3%59.9%27.7%6.0%1.0%94.7%
Mjøndalen1.3%30.0%50.2%14.6%3.8%98.6%
Ranheim0%2.9%13.7%43.8%34.8%95.3%
Ullensaker/Kisa0%18.3%10.8%8.5%46.8%87.8%
Levanger0%1.2%0.3%3.1%13.3%16.7%

Start kan etter snuoperasjonen mot Ranheim i forrige runde rydde plass i kjøleskapet og finne frem champagnebøttene. Etter å ha snudd 0-2 til 4-2 skal nå sørlendingene møte begge bunnlagene Elverum og Arendal, før de avslutter mot Åsane.

Sistnevnte med en høstform som gir selv den mest pessimistiske FFK-supporteren håp om å slippe unna både nedrykk og kvalikplass. Med 1 seier på de siste 10 kampene er oransje-trøyene i fritt fall på tabellen.

Grønt kampprogram har også Sandnes/Ulf på plassen bak Start, men fem poeng blir fort vanskelig å hente inn. For øyeblikket har de mer enn nok med holde det brune godstoget Mjøndalen bak seg.

Det er synd at TV2-teamet som fulgte de brune i tv-serien «Alle Gutta» har sluttet å filme på Isachsen Stadion. Det er mange som skulle likt å vite hva i alle dager som har blitt sagt og gjort av Vegard Hansen og co etter sommeren.

Med syv seire på rad er de proppfulle av selvtillit og holder de formen vedlike vil de være brennhete før kvalifiseringsrundene sparkes i gang. Noe som kan være en fordel, da vi alle husker hvordan de iskalde forholdene på Levermyr i Grimstad påvirket fjorårets kvalik.

Trolig blir det Ranheim og Ull/Kisa som spiller seg til de siste to kvalik-plassene. Levanger har fortsatt teoretiske muligheter til å henge seg på, men da må de trolig beseire både Mjøndalen og Ull/Kisa i de siste rundene.

NB! Lagene fra  tredje- til sjetteplass spiller innbyrdes kvalifiseringskamper, hvor vinneren møter nummer 14 i Eliteserien i en playoff-finale. Per nå ligger dette an til å bli Tromsø, Sogndal eller Aalesund. 

Fra kampen mellom Mjøndalen – FFK denne sesongen. Foto: Mjøndalen sine hjemmesider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *