Notodden trakk det lengste strået i den historiske opprykks-playoff kampen til OBOS-ligaen. Nå møter de Fredrikstad til to oppgjør hvor det skal avgjøres hvilket lag som får muligheten til spill på nest øverste nivå i 2018.

Sesongen til Fredrikstad fotballklubb trenger ingen ytterligere kommentar. Tidligere i år regnet vi på mulighetene for at FFK skulle havne i nedrykksstriden, og med en runde igjen av årets OBOS-liga lå aristokratene nest sist og styrte mot nedrykket klubben med nød og neppe unngikk både i 2015 og 2016. Men med en overbevisende 3-0 seier over Sandnes/Ulf på hjemmebane i siste serierunde grep FFK det siste halmstrået og karret seg opp på kvalikplass.

Innlånte BP Ingebrigtsen fra Strømsgodset fikk det som trolig er den korteste trenerkontrakten i norsk fotballs historie da han ble ansatt før sesongens siste kamp, men med seieren mot Ulf får han nå lede de rød og hvite i ytterligere to kamper.

I helgen kommer Notodden på besøk til Fredrikstad Stadion etter å ha kriget seg gjennom 120 minutter og straffespark-konkurranse i opprykksfinalen mot Raufoss i PostNord-ligaen.

Her er våre prosenter på den første kampen som spilles Søndag kl 1800:

FredrikstadUavgjort Notodden
58.09% 21.83%20.05%

FFK er naturlig nok favoritter, men kanskje ikke så store som man skulle tro. Ser man på høstsesongen er det to lag med ganske forskjellig formkurve som møtes.

De blå og hvite fra Notodden gikk en lang periode ubeseiret og har blitt et lag som er vant til å vinne. FFK derimot, har gått på en rekke smeller og må støtte seg til selvtilliten fra forrige kamp og energi fra trenerbytte for å klare å glemme prestasjonene som har preget sesongen.

Til tross for at divisjonsforskjellen bør være merkbar er det flere ting som taler for at Notodden bør kunne greie å gi FFK kamp og holde liv i spenningen til det omvendte oppgjøret om en uke.

Bortelaget kommer med en rekke spillere som har erfaring fra nest-øverste nivå. Martin Holmen var en gang et stort talent som slo igjen som unggutt i Moss FK. Nå er midtbanespilleren endelig skadefri og har levert en svært god sesong.

Erik Midtgarden gikk til Notodden for å trappe litt ned fra profftilværelsen i Mjøndalen, men har levert en av sine beste sesonger noensinne og har vist at han holder minst et nivå høyere enn det han tilhører.

I tillegg har de rutinerte ringrevene Steffen Jensen og kaptein Borgar Velta holdt ut i den hvite og blå drakta helt siden Notodden var på nest-øverste nivå i 2012. De er begge garantert sugne på å få med seg litt toppfotball før de legger opp, og kommer til å gi alt i de to siste kampene i år.

FFK må også se opp for en svært spennende spiller i unge Eric Kitolano. Den tidligere Odd-spilleren har virkelig fått sitt gjennombrudd i år, og er en hurtig kantspiller som kan skape trøbbel med sin fart.

Og sist men ikke minst Amani Mbedule. Trosvik-gutten valgte 08 fremfor FFK, men fikk aldri særlig med sjanser hos eliteserieklubben. Etter et utlån til Hødd gikk turen til Notodden i sommer. Med en sen scoring mot Raufoss sikret han det som skulle vise seg å bli et svært viktig bortemål for Notodden.

På spørsmål om hvordan det blir å møte FFK forteller unggutten følgende til Dagsavisen:

– For min egen del blir det veldig spennende. Jeg har vært på prøvespill hos de, og kjenner flere av gutta fra før av. Jeg tror nok jeg gleder meg mer enn dem.

Kommer du til å legge følelsene for hjembyen helt til side?

– Jeg skal gi altfor at vi vinner, og jeg føler kanskje også at jeg har noe å bevise. Da jeg var i FFK kom jeg ikke lenger enn prøvespill, og selv om jeg endte opp i Sarpsborg 08 i stedet så ønsker jeg å vise at FFK tok feil.

Ikke bli overrasket om det er den utlånte Sarpsborg 08-spilleren som sørger for at de rød og hvite sendes ned en divisjon. Det er uansett liten tvil om at det kommer til å bli en svært spennende kamp i en ellers kjedelig fotballhelg.

 

Opprykksjubel: Blir det mer å juble for i Notodden? I helgen møter de Fredrikstad til den første av to opprykkskamper. Foto: Harald Olsen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *