Snart to uker har gått siden forrige seriekamp i Eliteserien. Det gjenstår en tredjedel av sesongen og vi har noen meget viktige oppgjør i bunnstriden denne helgen. Men rundens største godbit er Vålerenga mot Sarpsborg 08. Grunnen til dette er selvsagt fordi at Vålerenga endelig får sin egen storstue.

– Det kommer til å koke på Valle når deres nye og flotte arena skal åpnes søndag klokka 18.00! Sarpsborg skal spille to meget viktige kamper her de neste ukene. Først er det nå kamp i Eliteserien hvor de jakter medalje, og så er det duket for semifinale i cupen 20. september, forteller Jesper Mathisen til OddsModel og legger til:

– Anders Trondsen ble solgt til Rosenborg i sommer for en pen sum, men den største og mest verdifulle diamanten til Thomas Berntsen er fortsatt på plass. Jeg blir ikke veldig overrasket om det er Krepin Diatta som ødelegger festen for Ronny Deila og resten av Vålerenga på søndag!

 

Prosentene i kampen:

VålerengaUavgjort Sarpsborg 08
36.5% 26.6%36.9%

 

Viking sjanseløse

Som nevnt har vi noen meget viktige oppgjør i bunnen også denne helgen. Ifølge Mathisen ser Viking ganske sjanseløse ut helt på bunn, selv om det ikke er veldig mange poengene opp til Tromsø og Kristiansund.

– Sandefjord på bortebane er alt annet enn enkelt for Ian Burchnall og co denne runden, og dette ser jo ut som en kamp som Viking rett og slett må vinne om de skal ha en mulighet til å redde plassen, sier Mathisen.

 

Prosentene i kampen:

SandefjordUavgjort Viking
56.8% 22.3%20.9%

 

Kristiansund mot Tromsø blir den mest spennende kampen denne runden. Her har vi to lag som virkelig har kniven på strupen.

– Tromsø tok en veldig viktig seier hjemme mot Aalesund før landslagspausen og jeg synes de er i klar bedring nå som Valakari har tatt over. Kristiansund åpnet sesongen veldig solid, men så har de slakket av etter hvert, og det er jo ofte en slik utvikling et nyopprykket lag har. Jeg ser for meg en tett, jevn og sjansefattig kamp i Kristiansund. Selv om Kristiansund ikke har tatt så mange poeng som de hadde håpet er det veldig få kamper de har blitt utspilt i. Det blir som regel jevne kamper når de er involvert, og det blir garantert dette også, understreker Mathisen.

 

Prosentene i kampen:

Kristiansund BKUavgjort Tromsø
46.5% 23.4%30.1%

 

Mister resten av sesongen

Rosenborgs målkonge, Matthias Vilhjalmsson, har spilt sin siste kamp for sesongen. Det bekreftet han selv på Instagram onsdag etter at han hadde vært gjennom nye undersøkelser etter skaden dagen før. 30-åringen pådro seg en kneskade allerede fem minutter ut i Rosenborgs treningskamp mot Strindheim tirsdag.

«Motivasjonen min er nå å komme tilbake enda sterkere – og støtte laget resten av sesongen slik at vi kan vinne serien og gjøre det bra i gruppespillet.», skriver han på Instagram.

Islendingen har scoret 7 mål og slått 4 målgivende pasninger i seriesammenheng for Rosenborg denne sesongen. Regner vi med cupen har han scoret hele 15 mål. Jesper Mathisen tror ikke dette påvirker laget i Eliteserien, men at det kan merkes i Europaligaen.

– Jeg tror ikke det betyr så mye for spenningen i Eliteserien, for gullet tar Rosenborg greit uansett. Men med tanke på hvor mange kamper de skal spille i høst med gruppespill i Europaligaen kommer de selvfølgelig til å savne islendingen som kan spille i alle posisjoner både på midtbanen og i angrep. Først og fremst er det jo trist for Vilhjalmsson selv, som var i sitt livs form, men jeg kjenner han såpass godt at jeg vet at han kommer sterkere tilbake enn noensinne i 2018, mener Mathisen.

Tross dårlige nyheter har det også kommet gode nyheter for Rosenborgsfansen. Både Vegar Eggen Hedenstad og Tore Reginiussen er tilbake i trening etter skadene som har holdt de ute den siste tiden, det meldte Rosenborg på sin hjemmeside tidligere i uken.

 

Har ordnet keepersituasjonen 

Brann har hentet inn ny målvakt. Kontraktløse Lars Cramer kommer inn for å gjøre den vanskelige keepersituasjonen i laget bedre. Piotr Leciejewski har stort sett sittet på tribunen med lyskeproblemer siden overgangen til Zaglebie Lubins falt gjennom. Da andrekeeper Alex Horwarth skadet håndleddet og var ute resten av sesongen satt Brann kun igjen med 19 år gamle Markus Olsen Pettersen.

Det var Bergens Tidende som onsdag ettermiddag meldte at den tidligere Aalesund- og Strømsgodset- keeperen Lars Cramer hadde skrevet kontrakt ut sesongen med Brann. Noe som ifølge Mathisen var nødvendig for Brann.

– Brann måtte foreta seg noe på keeperplassen nå som Horwath er ute resten av sesongen, og Leciejewski fortsatt hangler litt etter sin skade. Lars Cramer ser ut som en trygg og god løsning. Det er ikke enkelt å finne keepere når vinduet er stengt, men i og med at Cramer var klubbløs og at han kunne kombinere dette med sine studier i Bergen løste dette seg veldig greit for alle parter, sier han.

Brann har alle muligheter til å ta medalje også denne sesongen, så gjenstår det å se hvor mye Cramer får bidra på banen.

– Er Leciejewski frisk så spiller selvfølgelig han, men nå er i hvert fall Brann dekket godt opp på keeperplassen i tilfelle polakken må stå over noen kamper i høst.

 

Slik ser det ut i Eliteserien før 21. runde sparkes i gang:

EliteserienTittelTopp 2Topp 1315.-16. plass
Aalesund0.%0.%80.5%7.5%
Brann5.5%38.4%99%0%
FK Haugesund0.4%6.8%99.7%0.1%
Kristiansund BK0%0%32.5%46.1%
Lillestrøm 0%0.4%94%1.9%
Molde 1.1%18.5%99%0%
Odds Ballklubb0.1%1.2%96.6%0.9%
Rosenborg88.7%97%99%0%
Sandefjord0.1%0.8%95.7%1.3%
Sarpsborg 084.2%34.8%99%0%
Sogndal 0%0.1%74.9%10.5%
Stabæk 0.1%1.1%97.5%0.7%
Strømsgodset0.1%0.3%93.1%2.2%
Tromsø0%0%36.7%40.8%
Vålerenga 0.1%0.5%92.9%2.4%
Viking 0%0%6.1%85.5%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *