På tirsdag spilles kampen mellom de to lagene som fotballekspert Jesper Mathisen føler seg stadig mer sikker på at kommer til å rykke opp i år. Bodø/Glimt har hatt full kontroll på dette opprykket hele veien, mens Start gjorde noen meget spennende signeringer i sommerens overgangsvindu som gjør at de også ser ut til å stå godt rustet før den spennende sesongavslutningen.

– Start-guttene vil selvsagt følge nøye med på Ranheim og Sandnes Ulf i helga. Om begge de to lagene skulle rote bort poeng synes jeg at hjemmekampen til Start mot Bodø/Glimt ser ut som en liten matchball, innrømmer Mathisen.

Bodø/Glimt står nå med fem kamper uten baklengsmål og det ser bra ut for at de skal klare årets hovedmål – nemlig opprykk til Eliteserien. Klubben sin rekord er akkurat på fem kamper på rad uten baklengsmål. Kanskje klarer de ny klubbrekord når de møter Start på tirsdag.

Ifølge våre tall er prosentene på Starts side, men det er bare så vidt. Når vi i OddsModel skal bygge våre modeller, ønsker vi å legge inn så mye relevant informasjon som overhodet mulig. Vi gir alle faktorer vi mener kan spille inn på utfallet en viss verdi, som til sammen skal gi oss best mulig forutsetninger for å beregne sannsynlighet. Skadesituasjon, form og tidligere resultater mellom lag er eksempler på informasjon som ligger inne i modellene vi bruker.

Klarer Start å ta alle tre poengene mot serielederen blir oppgjøret i toppen litt mer åpent. Før runden har Start 4.2% sjanse for å sikre seg tittelen, og det er 72% sjanse for at de klarer topp 2. Vi har tillatt oss selv å se på prosentene OM Start vinner over Bodø/Glimt. Start vil da ha en 8.5% sjanse for å vinne OBOS-ligaen og det er 83.6% sjanse for at de blir topp 2.

 

Prosentene før kampen ser slik ut:

StartUavgjort Bodø/Glimt
46.7% 22.7%30.6%
Forventet mål 
StartBodø/Glimt
1.831.45

 

– Fortjener skryt

Ranheim er det laget som virkelig har overrasket av de lagene som kjemper i toppen, og de fortjener mye skryt for det de har levert i 2017.

– Det er en herlig gjeng med gode fotballspillere som har alt å vinne i denne sesonginnspurten, sier Mathisen.

Men bortekamp mot Mjøndalen er selvfølgelig ingen enkelt kamp, spesielt nå som Mjøndalen ser ut til å ha funnet tilbake til noe vi kan kalle god form.

– Bortekampen deres mot Florø var pinlig for Vegard Hansen og co, men i sine to siste kamper har de sett ut som et av de bedre lagene i OBOS-ligaen igjen, og jeg forventer et meget tett og jevnt oppgjør på søndag, fremholder Mathisen.

Ifølge våre tall har Mjøndalen 47.5% sjanse til å gå seirende ut av oppgjøret mot Ranheim, som forøvrig har en sjanse på 28.9%.

Sandnes Ulf møter Levanger i den 23. runden og ifølge våre tall ser prosentene slik ut: 51.4% – 24.9% – 23.7%

 

Usikker på Fredrikstad

I bunnen er det Elverum – Fredrikstad som er klart mest interessant. Nå får vi se om Fredrikstad klarer å følge opp sin ekstremt viktige seier i sist runde mot Åsane.

– At de ligger så langt nede på tabellen med det mannskapet de faktisk har er et mysterium. Alt har gått galt i Fredrikstad de siste årene og det er veldig synd. Alle som liker norsk fotball håper at Fredrikstad skal komme tilbake til toppen av norsk fotball. Det er en fantastisk fotballby, og jeg håper virkelig at de holder plassen i OBOS-ligaen slik at de slipper å rykke enda lenger ned i divisjonssystemet, sier Mathisen.

FFK har de to siste sesongene vært farlig nærme et nedrykk fra OBOS-ligaen. Før årets sesong var håpet stort blant Fredrikstad-publikummet. Dette var sesongen som skulle gi de troen tilbake. Vi i OddsModel forespeilet FFK en plass midt på tabellen, men etter 22 runder et det 30% sjanse for at de havner på en av de to siste plassene på tabellen.

Og borte mot Elverum er ingen enkel oppgave. Skal Elverum vinne denne er de på likt antall poeng som Fredrikstad, og det blir enormt spennende å se hvordan Fredrikstad takler presset om det skulle være slik at de ligger helt nede når det kun gjenstår noen få kamper av sesongen.

– I en slik situasjon vil alt presset være på Fredrikstad, og da er jeg veldig usikker på Fredrikstad sine vegner. Dette er to lag som jeg aldri har blitt helt klok på denne sesongen, sier Mathisen.

 

Prosentene i kampen:

FredrikstadUavgjort Notodden
58.09% 21.83%20.05%
Forventet mål 
ElverumFredrikstad
1.401.08

 

OBOS-Ligaen før 23. runde

LagOpprykkPlayoffNedrykk
Arendal0%0%93%
Åsane0.1%1%6%
Bodø/Glimt99.5%0%0%
Elverum0%0%68%
Florø8%54%0%
Fredrikstad0%0%30%
Jerv0.5%2%1%
Kongsvinger1%5%1%
Levanger4%29%0%
Mjøndalen9%62%0%
Ranheim28%84%0%
Sandnes Ulf25%88%0%
Start76.9%27.1%0%
Strømmen2%15%0%
Tromsdalen1%3%1%
Ullensaker/Kisa5%30%0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *