Landslagspausen er gøy for alle andre enn nordmenn. Heldigvis er redningen nær, og heter Premier League. Bør Manchester City virkelig være så store favoritter? Kan opprykkslagene fortsette å holde seg på øvre del av tabellen? Vi gir deg våre prosenter på verdens største liga. 

Når den norske ballen er i ferd med å rulle inn i snøen og 2017-sesongen i norsk fotball tar steget fra (kunst)gressmattene til historieboka, er det betryggende å tenke på at resten av verden har ryggen din om du elsker fotball.

Landslagspausen bød på spennende playoff-oppgjør, og har du i likhet med mange av oss i OddsModel fotball i blodet, kjenner du trolig at det bruser litt ekstra når du tenker på at sommerens VM i Russland faktisk nærmer seg med en hastighet kun arrangørlandets dopede langrennsutøvere holder følge med.

Men før vi drømmer oss bort til sol, sommer og VM må vi av med solbrillene og på med nerdebrillene når vi igjen skal ta for oss spenningen i de europeiske ligaene. I Premier League er vi ikke engang ferdig med en tredjedel av sesongen og vi har tatt en nærmere titt på hva vi kan forvente oss i fortsettelsen.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle våre modeller for å kunne levere de beste og mest nøyaktige sannsynlighetsberegningene på alle mulige «sport events». Premier League er kanskje den vanskeligste av dem alle og oppmerksomheten rundt ligaen er enorm. Dette gjør også at konkurransen om de små marginene er beinhard.

Men med et modelleringsteam som innehar dedikasjonen til Jose Mourinho og Pep Guardiola, tekniske ferdigheter på nivå med Eden Hazard og utholdenheten til Arsene Wenger er vi trygge på at vi har konkurransedyktige simuleringsmodeller som gir oss marginer selv på det største spillmarkedet i sportsverden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter den første av sesongens tre etapper har vi simulert resten av kampene 10.000 ganger. Allerede har et lag gått i brudd, og det er mange år siden ledertrøya har vært så gul som den den er for Manchester Citys stjernegalleri så tidlig i sesongen.

Synd for de som liker spenning. Bra for de som liker lyseblått.

Lag1.Plass1-3. Plass
Manchester City91.2%99.3%
Tottenham3,8%65.7%
Manchester United3,5%62.4%
Chelsea 1%38.4%
Liverpool1.4%23.6%
Arsenal 0.1%10.3%

Tettere er det på plassene bak, og det er alltid mer enn nok å spille om for lagene som jakter. Det er spesielt verdt å merke seg hvor høyt vi rangerer Tottenham i forhold til resten av utfordrerne.

Man skulle tro at de måtte finne seg i å være bak Manchester United på vår rating, men ifølge simuleringene kommer Harry Kane og co nok en gang ut av duellen med ballen i beina, til tross for tøffere kampprogram enn før med avansement i Champions League.

Burnley(!) har karret til seg 19 poeng etter elleve spilte kamper, og fremstår som årets store overraskelse foreløpig. Det er samme antall poeng som Arsenal og Liverpool, men det er lite sannsynlig at de kan opprettholde den formen og trolig blir det ingen overraskelser på de seks øverste plassene ved slutten av sesongen.

De nyopprykkede lagene har alle kommet bra ut av blokkene, og står på verandaen i åttende (Brighton), tiende (Huddersfield) og ellevte (Newcastle) etasje og vinker ned til flere av lagene vi trodde skulle ha gode muligheter til å få heng på topp seks. Her er våre prosenter på hvilke av de nyopprykkede lagene vi tror kan gjøre det best i årets sesong:

LagBeste nyopprykkede lag
Huddersfield10.8%
Brighton21.5%
Newcastle67.6%

Newcastle er klar favoritt. Størrelsen på klubb, erfaring i ligaen og evnen til å forsterke i sommer gjør “The Magpies” til klubben vi har mest troen på. Opprykkslagene får ofte en god start på sesongen, før de blir innhentet av både slitasje i troppen og manglende erfaring underveis i en lang og tøff sesong.

Dette vil nok både Huddersfield og Brighton merke, og ikke bli overrasket om de begge er å finne i den fryktede “nedrykksumpa” i andre halvdel av sesongen.

En sump som allerede har krevd tre trenerliv i 2017-sesongen. For mens nedrykksumpa er alle spillere og klubbers mareritt mot slutten av sesongen, er den alle treneres mareritt på starten av sesongen.

Frank De Boer(Crystal Palace), Ronald Koeman(Everton) og Slaven Bilic(West Ham) har alle blitt dratt med ned i gjørma, og rakk knapt å si “Great Performance” før de måtte pakke sammen og se seg om etter nye utfordringer. Når en trener skal “se seg om etter nye utfordringer” betyr det som regel det motsatte.

En ny utfordring hadde f.eks vært Slaven Bilic som trener for damelandslaget i sprangridning. Men alle i hestemiljøet kan slappe helt av.

Slaven Bilic fikk sparken som West Ham manager etter bare elleve runder av årets Premier League. Ikke bli overrasket om den kontroversielle kroaten dukker opp som trener for en ny klubb i samme liga på et senere tidspunkt.

 

Kroaten skal nok sette seg litt i godstolen med gitaren og vente på et nytt kontraktsforslag fra en ny klubb som har mistet tålmodigheten og sparket treneren sin. Akkurat som David Moyes som tar over jobben hans i West Ham gjorde.  Slik er hverdagen i Premier League, ingen trenere jobber under tøffere press. Uansett, her er våre prosenter på nedrykk.

Premier LeagueNedrykk
Bournemouth27.0%
Brighton9.1%
Burnely3.9%
Crystal Palace53.8%
Everton14.0%
Huddersfield22.7%
Leicester 5.2%
Newcastle5.2%
Southampton11.5%
Stoke18.3%
Swansea59.2%
Watford3.1%
West Bromwich 22.7%
West Ham44.4%

Ingen lag har foreløpig mistet helt kontakten med de andre i bunnen, og det er fortsatt vidåpent når vi skal prøve å spå bunnstriden.

Derfor kan vi ikke gjøre annet enn å love dere at vi kommer tilbake underveis i sesongen med våre prosenter og tall på både nedrykkstrid, kampen om plassene i Europa og mye annet fotballgodteri for de spesielt interesserte.

Get in!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *