Real Sociedad topper tabellen i La Liga sammen med Barcelona og scoret i helgen fire mål hjemme mot Deportivo La Coruña. På torsdag gjør de seg klare til å ta i mot den norske serielederen på hjemmebane. 

RBK-suksess i Europa er alltid et gourmet-måltid for sulteforede norske fotballfans, og årets vei til Europa Ligaen ble i så måte servert med sursøt saus. Først ble det oppskriftsmessig avansement mot lilleputten Dundalk, før et surt 0-1 tap for Celtic i kvalifiseringen ble etterfulgt av årets prestasjon av et norsk fotball-lag i 2017. Samuel Adegbenro og Nicklas Bendtner er begge sultne på å vise seg frem i Europa, og var blant spillerne som viste vei da Ajax ble beseiret med 3-2 etter en episk fotballthriller på Lerkendal.

En seier som smakte både karsk og sodd for trønderne og ikke minst sørget for viktig selvtillit i troppen før en rekke europeiske go’biter står på menyen til Kåre Ingebrigtsen og co utover høsten. Først ut er formlaget Real Sociedad, som mer enn gjerne inviterer til fest hjemme på Estadio Anoeta.

Spanjolene har åpnet årets sesong forrykkende, og titter foreløpig ned på lag som Atletico, Sevilla og Real Madrid fra sin 2.plass på tabellen. Til tross for at RBK spilte på seg selvtillit med en solid seier i søndagens bortekamp mot formlaget Strømsgodset,  må de finne seg i å være kraftige underdogs når de lander i vakre San Sebastian.

Ifølge våre prosenter på kampen må Rosenborg grave dypt om det skal bli en ny jubelkveld.

Real SociedadUavgjort Rosenborg
74% 17%9%

Pål Andre Helland er en av spillerne RBK kommer til å savne i starten av sitt Europa-eventyr. Den slepne høyrevingen åpner Eliteserie-forsvar som Skipperen åpner spinat-bokser, men er dessverre skadet på ubestemt tid. Han er spent på hvor godt spanjolene klarer å bryte ned kollektivet til Rosenborg med sitt pasningspill, og er ikke uenig i våre prognoser før kampen.

– Vi er klar underdog. La Liga er kanskje den verste ligaen vi kunne fått motstander fra, et godt organisert lag som samtidig har gode individuelle og kollektive ferdigheter. Vanligvis når vi spiller i Europa er det kollektivet og organiseringen som er vår styrke, så det blir spennende å se hvor godt det står seg mot så god motstand. Vi skal være meget godt fornøyd med ett poeng, selv om vi selvfølgelig går for seier, forteller han til OddsModel.

Selv håper han snart å være tilbake på banen og bruker RBK sine kamper i Europa som motivasjon for å jobbe hardt med rehabiliteringen. Han er med laget til Spania, men trener kun alternativt i en god stund til.

– Jeg håper å være spilleklar snart og ønsker å komme tilbake i god form, forteller Helland videre.

I kveld skrives et nytt kapittel i boka “RBK i Europa” når trønderne skal bryne seg på spanske Real Sociedad i Europaligaen. Her fra 1-1 kampen mot Lyon på Lerkendal i Champions League 2002.

De to eneste nordmennene som tidligere har spilt for den spanske klubben er begge midtstoppere og har begge spilt for RBK. Bjørn Tore Kvarme spilte i Sociedad i perioden 2001 til 2004 mens Vadim Demidov fikk 36 kamper for klubben da han forlot RBK til fordel for spanjolene før 2011/2012 sesongen.

Om ikke kirsebær med de alle største, så ihvertfall tyttebær og blåbær med de som er mer enn store nok. Keeper Andre Hansen storspilte mot Ajax og kan trolig verken hvile på laurbærene eller ta seg råd til en eneste bærtur i torsdagens match. Det er ingen tvil om at det blir gøy og igjen få se et norsk lag som skal ut å sjekke lista vi må strekke oss etter i fremtiden.

Det norske fotballpublikum er sulteforet på suksess, og etter smakebiten vi fikk mot nederlenderne så vi at RBK i enkeltkamper er mer enn gode nok til å få med seg både ett og tre poeng mot lagene som har prosentene på sin side før kampen.

OddsModel krysser fingrene for landets flaggskip og ser frem til å følge RBK gjennom en lang og spennende høst i Europa!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *