I dag tar Start imot Elverum på Sparebanken Sør Arena, og med seier er opprykket til Norge øverste nivå en realitet. Blir det tap vil prosenten synke ned i 83%, uavgjort vil gi dem 92% sjanse for opprykk. Dermed en meget viktig kamp for Sørlendingene.

 

Etter at Mick Priest tok over for Steinar Pedersen har Start sett ut som et nytt lag. Mye har skjedd i klubben den seneste tiden og det ser ut til at mye riktig er gjort. I Pedersen sine siste kamper manglet laget energi, glede og struktur, nå fremstår de som et av de beste lagene i serien.

 

– I Priest sine første kamper har Start sett ut som det klart beste laget i OBOS-ligaen sammen med Bodø/Glimt. Vi får jo aldri svaret på hva som hadde skjedd om ikke Pedersen hadde blitt erstattet av Priest, men med fasit i hånd er det liten tvil om at det i alle fall ikke var en dårlig beslutning, sier fotballekspert Jesper Mathisen til OddsModel.

 

Tobias Christensen har fått en mer offensiv og fri rolle, og han har for alvor vist hvorfor han blir omtalt som den mest spennende unge spilleren fra Kristiansand på veldig lang tid.

– Han har en frekkhet i spillet sitt som få andre unge spillere har, og så har han et blikk, et venstrebein og en fotballforståelse som gjør at Elverum får store problemer om ikke de får tatt han ut av kampen på søndag, mener Mathisen.

 

Kampen mot Arendal sist var meget imponerende fra Start, og det var klasseforskjell på lagene. Arendal skapte nesten ingenting, mens man hele tiden satt med en følelse av at Start kunne skape farligheter hver gang de angrep.

– Mot Elverum på søndag er det årets første matchball, og den tror jeg hjemmelaget tar. Elverum er riktignok desperate og de har selvfølgelig et par spillere som kan straffe Start, men i den formen Start og Steffen Lie Skålevik er i nå tror jeg det blir en komfortabel hjemmeseier, fremholder Mathisen.

 

Prosentene på kampen ser slik ut:

StartUavgjort Elverum
77.6% 14.5%7.9%

 

Start har tre seire på rad og møter Elverum som har tre tap på rad. Elverum er i poengnød, ettersom ed er to poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplassen. Vårt estimat for kampen viser at Start vinner denne kampen med 1,86 mål.

– Start har kommet seg etter en litt traust periode. Tapet mot Fredrikstad var dårlig, men de tre siste kampene har vært bra. De viste moral ved å snu 0-2 til 4-2 mot Ranheim i forrige hjemmekamp. Når det kommer til kampen mot Elverum er det menneskelig å feile under press, men mest merkbart i individuelle idretter. Vi ser det spesielt på golfere, at de presterer dårligere når de spiller og har noe og tape. For Start sin del i denne kampen er nivåforskjellen så stor og luken så trygg på toppen at de ikke skal ha nevneverdige problemer med å vinne mot Elverum, sier vår fotballekspert Runar Endestad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *