Tre runder gjenstår i Eliteserien. Her er våre oppdaterte tall på både topp og bunn.

Sogndal har et stort press på seg før hjemmekampen mot Tromsø, men fotballekspert Jesper Mathisen tror ikke Sogndal havner på direkte nedrykksplass.

– Jeg tror ikke Sogndal rykker direkte ned, men slik det ser ut nå tror jeg de ender på kvalik, sier han til OddsModel.

 

Tromsø har vært bedre og bedre siden Valakari kom i sommer, og med seier mot Sogndal er jo plassen så godt som sikret. De hadde heller ingen problem med å senke Viking på Alfheim. Viking er jo som vi alle vet klare for nedrykk. For Tromsø som foran søndagens oppgjør lå på kvalikplass, handlet det om å unngå det samme. Etter seieren er de på trygg grunn på første gang på veldig lenge. Men det gjelder fortsatt å plukke noen poeng i de gjenstående rundene.

– De har jo en stall og et lag som er «for gode» til å kjempe i bunnen av tabellen, og etter at Valakari tok over for Flovik har vi sett hva som faktisk bor i dette mannskapet. Bakenga ble skadet før sist kamp og er ute resten av sesongen, men da tok Lehne Olsen ansvar og samtidig som at Wangberg scoret sitt 6. mål denne sesongen! Meget imponerende, roser Mathisen og legger til:

– Jeg tviler på at det blir noen vakker fotballkamp på Fosshaugane Campus, men det blir en kamp med nerver, knalltøffe dueller og høy intensitet. Grunnen til at jeg ikke tror Sogndal rykker direkte ned er jo fordi Aalesund ser helt ferdige ut. De var skremmende svake på Åråsen sist, og de har nå spilt 13 kamper i Eliteserien uten å vinne! Forrige kamp de vant var hjemme mot Odd 25 juni, understreker Mathisen.

 

Fra august 2016 til juni 2017 presterte Aalesund Fotballklubb omtrent like bra som Rosenborg, siden den gang har alt gått galt. Det er 11 år siden de har spilt på andre nivå i Norge.

Aalesund sitt mannskap er blottet for ledere, i hvert fall i forhold til Sogndal og Tromsø. Og når de heller ikke har en trener på benken som evner å få det beste ut av sine spillere ser det rett og slett bekmørkt ut for Aalesund.

– Jeg husker med glede tilbake til den tiden hvor det virkelig var gøy med Aalesund, men de siste sesongene har pila pekt feil vei og det er ikke mange utenfor Aalesund som kommer til å savne de oransje i Eliteserien neste år, sier Mathisen.

 

I tillegg til en forferdelig sesong har også Aalesund den klart tøffeste avslutningen av lagene i bunnen. Søndag kveld kommer Rosenborg på besøk, som da kan sikre seg gullet.

– Jeg vil nok tro at Aalesund håpte på at Rosenborg skulle sikre seg gullet forrige helg, men nå kommer det et topp skjerpet mannskap fra Trondheim, og da sier det seg selv at Aalesund skal få det knalltøft slik de fremstår nå, sier Mathisen.

 

Slik ser prosentene på nedrykksstriden ut:

LagDirekte nedrykk 14.plassNedrykk via kvalik
Tromsø2.6%24.8%13.2%
Sogndal11.7%46.4%30.9%
Aalesund 84.5%12.6%90.2%
Kristiansund0.8%12.5%6.3%

 

Medaljekampen fortsatt helt åpen

Molde spolerte RBKs gullfest med Ruben Gabrielsens sene matchvinner-scoring i forrige ukes kveldskamp mot VIF på Intility arena. Samtidig tok de et solid grep om sølvplassen, i en runde der samtlige av de andre lagene som kjemper om sølv sikret seg tre poeng.

Med tre runder igjen av årets sesong er medaljekampen fortsatt åpen. Tidligere i sesongen så det ut som om Brann og Sarpsborg 08 ble lagene som skulle kjempe om tittelen «landets nest beste lag», men nå har to andre lag for alvor meldt seg på.

 

Etter en fantastisk høstsesong har både Molde og Strømsgodset endelig kommet opp på det nivået vi forventet å se dem i årets sesong.

Begge lagene er ubeseiret på sine siste seks siste kamper i ligaen, og ser ut til å spille med enorm selvtillit. Det sammen kan ikke sies om Brann, som har hatt sin dårligste periode i sesongens viktigste fase, noe som fort kan koste bergenserne både medalje og Europa-spill. Men med 3-2 seieren over Haugesund fikk de vitamin-innsprøytningen som gjør at samtlige lag er på skuddhold inn mot serieavslutningen.

 

Slik ser våre prosenter på kampen om sølvplass ut:

 

Lag1-2 Plass i Eliteserien
Rosenborg100%
Molde75.3 %
Sarpsborg 0824.2 %
Brann0.4 %
Strømsgodset0.3%

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *