De engelske lagene har til gode å tape en kamp i årets gruppespill. Samtidig er alle de andre europeiske storlagene i aller høyeste grad med på dansen når vi i kveld er i gang med andre akt av gruppespillet i Champions League.

 

Første del av gruppespillet i Champions League er unnagjort. Foreløpig har det vært få store overraskelser, og «storkanonene» har levert som forventet både i henhold til prestasjon og resultat. For de aller ivrigste engelske fotballsupporterne har Champions League de siste årene vært som en vond kvise på rumpa i diskusjonen om hvilken liga som er best. I år derimot, ser det ut som alle med anglofile briller kan pusse ekstra godt og også unne seg et par solbriller. De engelske lagene skinner bedre enn noensinne og samtlige fem lag leder sine puljer og har til gode å tape en kamp i årets turnering.

 

Illustrert ved Tottenhams meget solide prestasjon mot Zinedine Zidane, CR7 og resten av Real Madrids galaktiske cl-maskineri på Bernabeu er det liten tvil om at nivået på de engelske lagene er markant bedre enn på mange år, kanskje noensinne. Kampen endte 1-1, men Spurs fortjente alle poengene og var også nærmest seieren.

 

Fører penger til suksess? Les mer om dette i vår tidligere artikkel her:

Størst suksess for de rikeste lagene i Champions League?

 

Liverpool er tilbake i det gode selskap, og har i årets svakeste CL-gruppe foreløpig klart å flyte på entusiasmen og sitt offensive repertoar.

Chelsea og Manchester United har begge managere som vet hva som kreves for å gå hele veien i verdens gjeveste fotball turnering, og ser solide ut i alle faser av spillet, i alle turneringer og kamper de spiller om dagen.

Og sist men alt annet enn minst, Manchester City. To av de sterkeste effektene vi kjenner til i fotballverden er ketchup-effekten og Pep Guardiola-effekten. I den lyseblå delen av Manchester har begge nå slått ut i full blomst. Hvis du ikke mener at Agüero og co er en seriøs tittelutfordrer i årets turnering må du ta en ny vurdering.

Men det er ikke gruppespillet som har vært den store utfordringen til City eller de andre engelske lagene de siste årene. Problemet kommer som regel i 8-delsfinalene og heter ofte Barcelona, Bayern München eller PSG. Heller ikke i år ser det ut som engelskmennene blir kvitt noen av de antatt beste lagene etter gruppespillet og skulle puljene se like ut som de gjør i øyeblikket blir det trolig gigantoppgjør på rekke og rad allerede fra første utslagsrunde.

Men det tøffe kampprogrammet begynner nå for alvor å tære på kroppene og troppene til de beste lagene, og da kan det komme både en og to overraskelser som blir avgjørende for hvilke lag som får muligheten til å spille seg til en ny pokal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *